Zorgverzekering vergelijken; Wat komt er precies bij kijken?

In Nederland kun je kiezen uit vele verschillende zorgverzekeringen

 

Sinds enkele jaren is het verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Waar je voorheen particulier verzekerd was wanneer je veel geld verdiende, iedereen heeft tegenwoordig dezelfde basisverzekering. Je bent verplicht om op zijn minste een basis zorgverzekering af te sluiten. In de basis verzekering zit de belangrijkste zorg. Hiervoor geldt er altijd een wettelijk eigen risico. Gelukkig heb je de keus uit vele verschillende soorten zorgverzekeringen. Je kunt kiezen voor een goedkope eenvoudig zorgverzekering of een aanvullende zorgverzekering die iets meer geld kost. Het is maar net wat jouw persoonlijke voorkeur is. De één wil zo goedkoop mogelijk verzekerd zijn terwijl de ander juist zo goed mogelijk verzekerd wilt zijn. Natuurlijk is het ook afhankelijk van wat je te besteden hebt.

Kies voor de zorgverzekering die het beste bij jou past!

Je kunt kiezen uit vele verschillende zorgverzekeraars en pakketten. Wanneer je kiest voor de goedkoopste zorgverzekering kan je tot wel 300 euro per jaar besparen. Voor de zorgverzekering 2019 gaat er een gemiddelde dekking gelden met een eigen risico van 385 euro per jaar. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de kosten van de zorgverzekeringen nagenoeg gelijk blijven. Je kunt wel gemakkelijk geld besparen door het vergelijken van zorgverzekeringen. Zorgverzekering vergelijken kan je veel geld besparen. Doe dit ook wanneer je de beste zorgverzekering wilt tegen de laagste premie.

Vergelijk online de verschillende zorgverzekeringen

Je kunt op diverse websites zorgverzekering vergelijken. Let wel altijd op dat je kiest voor een betrouwbare vergelijking website. Kijk goed welke verzekering het beste bij jou past. Je kunt kiezen voor een goedkope verzekering die niet veel zorg dekt, of een duurdere verzekering die veel zorg dekt. Wanneer je weinig wilt betalen dan kun je er voor kiezen om alleen een basis zorgverzekering af te sluiten. Wanneer je (veel) gebruik wilt maken van bijvoorbeeld fysiotherapie of tandartszorg dan is het verstandig een aanvullende verzekering af te sluiten.

Wat is het voordeel van een aanvullende verzekering?

Met een aanvullende zorgverzekering krijg je nog meer zorg vergoedt. Zo kun je vaker naar de tandarts of fysiotherapeut. Er gelden hogere vergoedingen voor de behandelingen. Je hebt bijvoorbeeld ook een aanvullende verzekering voor bil of lenzen. Wanneer je een bril hebt of lenzen kan dit natuurlijk veel voordeliger zijn. Andere zorg zoals bijvoorbeeld alternatieve geneeswijzen vallen ook onder een aanvullende verzekering. Bij het vergelijken van je zorgverzekering dien je dus goed op te letten. Waar wil je wel en niet tegen verzekerd zijn? Dit is een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen. Het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering werkt heel erg gemakkelijk. In veel gevallen zegt de nieuwe zorgverzekering je oude zorgverzekering stop. Dit hoeft echter niet altijd zo het geval te zijn.