Welke rechten gelden online op software/apps?

Ben je vaak bezig met het ontwikkelen van software of apps? Dan is het handig om te weten welke rechten er online gelden op het gebied van softwareontwikkeling en appontwikkeling. Je kunt software en apps tegenwoordig niet meer wegdenken uit onze huidige samenleving waarbij steeds meer en meer online plaatsvindt. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er een app voor downloaden. Wil je weten hoe lang je een ei moet koken? Download de app. Wil je graag weten wat de titel is van het liedje dat momenteel op de radio wordt afgespeeld? Ook dan download je de app en je hebt antwoord op je vraag. Omdat software een steeds grotere rol gaat spelen, is het van groot belang dat je goed in de gaten houdt of niemand inbreuk maakt op jouw software of app. Zorg ervoor dat je je app idee goed beschermt.

Geheimhoudingsverklaring

Heb je een idee bedacht voor een app of voor het ontwikkelen van software, maar wil je hier graag nog met iemand over sparren? Dan is het verstandig om je sparringpartner een geheimhoudingsverklaring te laten tekenen om er zeker van te zijn dat hij of zij er niet ineens met jouw idee vandoor gaat. Dit is een veel gebruikte methode om je app idee te beschermen. Dankzij de geheimhoudingsverklaring mag de persoon in kwestie jouw idee niet zomaar (ten dele) overnemen.

Een conflict opgelopen?

Vermoed je dat iemand jouw idee alsnog heeft overgenomen of dat iemand jouw app heeft nagemaakt met een paar kleine aanpassingen? Schakel dan de hulp in van een gespecialiseerde advocaat en ga samen na of dit ook daadwerkelijk het geval is. Wanneer iemand dit doet is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen en degene die dit heeft gedaan te straffen. Overschat je app idee beschermen niet en neem dit erg serieus.

Afbeeldingsresultaat voor app idee beschermen