Wat is een aura?

Het aura: veel mensen hebben er wel eens van gehoord. Maar wat is een aura precies en wat kun je er aan aflezen? In dit artikel geven we je een mini-cursus over het aura!

Een energieveld
Ieder mens straalt een bepaalde energie uit. Deze energie kan positief zijn als je in een goede bui bent, maar ook negatief als je slecht in je vel zit. Het energieveld dat om je heen hangt wordt ook wel je aura genoemd. Aan het aura kan niet alleen je gemoedstoestand worden afgelezen, maar ook de staat waarin je geest en lichaam verkeren. Het aura zegt dan ook veel over je mentale en lichamelijke gezondheid. Mensen die aura’s kunnen zien of voelen weten hierdoor vaak veel over jou, zonder hierbij met je te hoeven praten.

Wie kan aura’s zien?
Sommige mensen worden geboren met de gave om aura’s te kunnen zien. Zij zien kleuren om mensen (en soms voorwerpen) heen zweven en kunnen hieruit opmaken hoe het met die persoon gaat. Andere mensen zien de kleuren niet, maar zijn wel erg gevoelig voor de gemoedstoestand van anderen. Zij voelen vaak al dat er wat aan de hand is, zonder een persoon gezien te hebben. Tot slot zijn er mensen die gespecialiseerd zijn in het lezen van aura’s. Dit doen ze bijvoorbeeld met behulp van aura fotografie.

Hoe ziet een aura eruit?
Een aura wordt omschreven als een kleurenveld. Het aura kan uit allerlei kleuren bestaan, van lichte kleuren tot aan donkere kleuren. In principe komen alle kleuren van de regenboog (inclusief zwart, grijs, metallic, goud, zilver en pastelkleuren) voor in aura’s. Elke kleur heeft zijn eigen betekenis. De belangrijkste kleuren zijn: rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en paars. Een aura kan zich behoorlijk ver uitstrekken. Soms tot wel een aantal meters.