Vloeibare argon bestellen bij een gasspecialist

Opzoek naar vloeibare argon?

Ben jij opzoek naar vloeibare argon van de beste kwaliteit? Dan ben je bij een gasspecialist aan het juiste adres. Deze gasspecialist is namelijk uitgegroeid tot een sterke Europese gasleverancier. Het uitgebreide netwerk van depothouders, geautomatiseerde planning en voertuigenpark maken het voor de gasspecialist makkelijk om door heel Nederland vloeibare argon te kunnen leveren. De gasspecialist zorgt voor de juiste installatie van de tanks en blijft je graag adviseren. Informeer deze gasspecialisten gerust naar de prijs van deze gasfles en de verschillende mogelijkheden die geboden kunnen worden.

Wat is argon eigenlijk?

Wellicht gebruik je argon, maar weet je niet precies wat argon is. Het is belangrijk dat je goed op de hoogte bent van hetgeen waarmee je werkt. Argon wordt zowel vloeibaar als in gasvorm verkocht. Als argon vloeibaar is, dan is het een effectieve manier voor het opslaan en distribueren van dit gas. Argon heeft dankzij de voordelige eigenschappen veel functies gekregen. Vanwege de zuurstof verdrijvende werking kan argon gebruikt worden voor het inertiseren van atmosferen. Hierdoor kan er geen brandontstaan en wordt het werken met ontvlambare vloeistoffen veiliger. Argon kan het best gecombineerd worden met gassen waarmee het oorspronkelijk was gemengd. Ieder menggas heeft namelijk zijn eigen voordelen en functies. Welk menggas het meest geschikt is voor jouw toepassing hangt af van het materiaal, de lasomstandigheden en de gastoevoer.

Waar wordt argon voor gebruikt?

Argon wordt meestal gebruikt bij het lasproces. Argon wordt ook vaak gecombineerd ingezet als beschermgas bij verschillende gastechnieken. Bij sommige lastechnieken wordt argon namelijk gecombineerd met helium om tot een effectief beschermgas te komen. Beschermgassen beschermen de lasnaad tegen de omgevingslucht zodat erg geen oppervlakte oxidatie kan ontstaan. Hiervoor wordt een minimale zuiverheid van 4.6 gevraagd wat staat voor 99,9996%. Om deze redenen zijn argon 4.6 en 6.0 het meest geschikt voor het lassen.