De twee uiterste locaties voor hanglampen

Wanneer men spreekt over hanglampen denk je waarschijnlijk al snel aan de lamp die je thuis boven de eettafel hebt hangen, of in de hal. Maar, naast deze soort hanglamp zijn er ook andere varianten verkrijgbaar die je waarschijnlijk niet zo snel bij iemand thuis terugvindt. Dit omdat een doorsnee hanglamp van een woonwarenhuis niet de enige soort hanglamp die te verkrijgen is. Hanglampen kopen krijgt zo ineens een heel andere betekenis. Aangezien vrijwel iedereen de doorsnee hanglamp wel kent, gaan we in dit artikel extra aandacht besteden aan de industriële variant van deze verlichtingsbron. Ben je nieuwsgierig wat precies de verschillen zijn en waarom de andere variant hanglamp zo veel voordeel biedt? Lees dan zeker nog even verder en kom erachter.

Hanglampen van ATEX

Een ATEX hanglamp van zware kwaliteit wordt ingezet in zware industriële omgevingen. Denk hierbij aan een olieplatform, een magazijn of een fabriek waar wordt gewerkt met diverse chemische stoffen. Maar, naast de zojuist genoemde voorbeelden behoren nog meer locaties tot zware industriële omgevingen en ook daar is verlichting nodig. ATEX verlichting is speciaal voor dit soort locaties ontwikkelt. Het materiaal van de behuizing is van hoge kwaliteit en beschermd tegen zoutwater. Dankzij de aparte aansluitdoos is deze verlichting gemakkelijk te installeren. Daarnaast is er de keuze uit ringbouten of kantelbare montagebeugels om mee te monteren. Deze lamp heeft weinig onderhoud nodig en ik verkrijgbaar in verschillende beschikbare verlichtingsbronnen. Denk hierbij aan HSE (High-pressure sodium lamps), HIE (Metal halide lamps), LME (Blended lamps) en QT (Incadescent lamps).

Meer informatie?

Wilt u graag meer informatie over de hangverlichting van ATEX? Kijk dan eens op https://zone-atex.nl/hanglampen/ en lees hier meer informatie over deze specifieke lamp en de verschillende varianten die worden aangeboden. Er zal vast en zeker een geschikte lamp tussen zitten in het complete aanbod.