Overweeg eens retrofit led verlichting

Er zijn ontzettend veel verschillende lampen op de markt, handverlichting, floodlights, spotlights, hanglampen en nog veel meer. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden, maar er zijn er nog veel meer op te noemen. De technologie op het gebied van lampen blijft zich continu ontwikkelen en hierdoor komen er regelmatig nieuwe soorten verlichting bij. Een van de laatste grote ontwikkelingen op het gebied van verlichting is toch wel de led lamp. Led verlichting heeft een ware intrede gemaakt in de wereld van verlichting, het is daarom ook niet zo gek dat veel mensen willen overstappen van hun huidige verlichting naar led. Maar, hoe pak je die overstap precies aan?

Overstappen naar led

Het is mogelijk om je huidige armatuur om te bouwen naar energiezuinige led verlichting. Neem bijvoorbeeld een retrofit lamp, hier kun je met enkele aanpassingen een led variant van maken. Hiervoor draai je je huidige armatuur open met de centrale vergrendeling om vervolgens de gehele montageplaat te verwijderen. Hiervoor moet je een aantal draden demonteren en de nieuwe montageplaat weer bevestigen. Monteer vervolgens de draden weer vast en sluit deze aan op de contacten. Het klinkt misschien lastig, maar in de praktijk is het veel eenvoudiger dan het lijkt.

Waarom overstappen?

Iedereen is op de hoogte van de vele voordelen van led verlichting, maar toch blijven veel mensen huiverig om de overstap te maken van hun huidige verlichting naar led. Dit komt voornamelijk door de hoge prijzen die horen bij led lampen. Maar het is zeker geen kostenpost, sterker nog: het is een goede investering die je uiteindelijk veel voordeel oplevert. Reden genoeg om vandaag nog over te stappen en je retrofit led verlichting gereed te maken voor gebruik. Wil je nog een keer nalezen hoe dit precies moet? Bekijk dan https://www.zone-atex.nl/retrofit-led/.

Afbeeldingsresultaat voor retrofit lamp