Wanneer je een opleiding gaat kiezen, is het nooit gemakkelijk. Een opleiding in bedrijfskunde al helemaal niet, maar je hebt wel extreem veel mogelijkheden zodra deze opleiding is afgerond. Wanneer deze opleiding klaar is, kun je op veel plekken werken en dit is het grootste voordeel van deze opleiding. In de tekst kun je vinden wat je kunt doen zodra je de opleiding hebt afgerond, maar ook wat je kunt doen naast deze opleiding voor bijvoorbeeld stages. Als je dit weet, kun je beginnen met het maken van je studiekeuze.
Wat kun je gaan doen na bedrijfskunde?
Nadat je bedrijfskunde hebt gedaan, kun je een heleboel beroepen starten. Maar de meeste mensen gaan werken in een management positie. Dit is ook een voordelige positie omdat ze dan meteen leiding kunnen nemen. Alleen is dit niet altijd helemaal nodig. Je kunt bijvoorbeeld ook een consultant worden. Op deze manier hoef je mensen alleen advies en een richting te geven. Wanneer mensen vastlopen met het starten van een bedrijf, komen ze naar jou toe en kun jij hun de stappen uitleggen hoe ze hun bedrijf mogelijk weer op een rijtje kunnen krijgen. Dit zorgt er voor dat er meer winst wordt gedraaid binnen het bedrijf. Wanneer deze mensen dan weer verder kunnen, kun jij je tijd weer spenderen bij een andere klant die wel meer hulp nodig heeft en heb je geen risico binnen je eigen bedrijf of het bedrijf waarvoor je werkt. Dit is een voordelige manier van werken. Verder kun je ook nog kwaliteitsmanager worden. De meeste functies als iemand die bedrijfskunde doet, zijn meer rollen die een controlerende functie hebben. Dit betekent ook dat wanneer je bedrijfskunde gaat doen, je niet veel hoeft bezig te zijn met je handen. Je kunt bijvoorbeeld hbo bedrijfsadministratie doen. Dit is een pittige taak maar geen werk met je handen.
Wanneer kun je managementfuncties doen?
Wanneer je bedrijfskunde hebt afgestudeerd en je een management positie wilt, kan het zijn dat je eerst een lagere positie moet aannemen binnen een bedrijf. Dit is niet voor iedereen weggelegd. Wat betekent dat je bijvoorbeeld kunt proberen om een adviserende rol aan te nemen zodat je wel controle hebt, maar niet perse een baas hoeft te hebben. Op deze manier kun je bijvoorbeeld als consultant ingehuurd worden. Dit zou ervoor zorgen dat je wel voor jezelf bezig bent, maar nog steeds met grote bedrijven te maken hebt.
Eigen bedrijf starten?
Wanneer je bedrijfskunde hebt afgerond, zou je in principe ook genoeg kennis moeten hebben over hoe bedrijven in elkaar zitten. Dit moet je natuurlijk niet onderschatten, maar het is zeker wel een mogelijkheid voor je om te proberen. Als dit niet iets voor je is, kun je ook proberen een mba opleiding te gaan doen. Dit staat voor moderne bedrijfsadministratie. Hier kun je wel beter mee starten binnen een al bestaand bedrijf en dit betekent ook dat compleet voor jezelf beginnen misschien minder geschikt is voor jou.