Het onverwachtste overlijden van een dierbare

Het overlijden van een dierbare kan soms erg onverwacht uit de hoek komen. De des betreffende persoon kan een ziekte bed hebben gehad, maar het kan ook zo zijn dat deze persoon zomaar is komen te overlijden. In deze situatie is het zo dat er veel meer geregeld moet worden dan als je al voorbereid bent op een overlijdensgeval. In zo’n geval hangt het af van de plek waar de persoon overleden is van wat je moet doen. Is de persoon overleden bij jou thuis, dan moet je de huisarts binnen 24 uur inlichten. Gebeurd dit in het ziekenhuis of tehuis dan lichten de medewerkers de huisarts in.

Het verwerken

De eerste paar weken na het overlijden van je dierbare zijn het zwaarst. Hierbij komen de meeste emoties los en voel jij je het vervelendst. Zorg er daarom voor dat er in deze tijd genoeg mensen zijn die jou kunnen steunen. Als je goede steun hebt gaat het verwerken van het overlijden al een stuk gemakkelijker dan als je dit niet hebt. Daarnaast kun je een uitvaartorganisatie inschakelen de jou kan helpen met het regelen van de uitvaart voor de overledene.

Het juiste bedrijf zoeken

Als eerste moet je duidelijk hebben wat jouw wensen zijn en welk bedrijf hier eventueel aan zou kunnen voldoen. Daarnaast moet het bedrijf natuurlijk wel een goed bedrijf zijn die jou daadwerkelijk wel kan helpen. De uitvaartorganisatie Uitvaart Coöperatie is een organisatie die de nabestaanden ook goed steunt in de periode na het overlijden. Hier hebben de nabestaanden veel aan, en daardoor gaat het verwerken ook beter.