Luchtvochtigheidsmeter helpt jou om de vocht op te meten van de lucht

Gezondheidsklachten door luchtvervuiling

Wist je dat luchtvervuiling ervoor kan zorgen dat je gezondheidsklachten kan krijgt. De gevolgen hiervan kunnen ervoor zorgen dat je slechter adem gaat halen. De mensen die al ziek zijn, kunnen hiervoor extra gevoelig zijn. Zieke ouderen moeten hiermee goed rekening houden, want dit kan veel invloed op hun hebben. De mensen die astma hebben, hebben al moeite met adem halen. Luchtvervuiling heeft dan ook gelijk veel invloed op hun hebben. Het ergste gevolg is dat je hierdoor kunt overlijden. Fijnstof is een stof die in de lucht kan komen. Dit kan tijdelijk klachten veroorzaken aan je neus of ogen. Door die stof ga je meer hoesten waardoor je een droge keel krijgt. Een ander gevolg wat je door die stof kunt krijgen is dat je longklachten krijgt. Ja, je leest het goed. Door de longklachten kunnen je longen minder functioneren. Smog is een luchtvervuiling die in periode opeens sterk kan toenemen. Dit komt door rook en uitlaatgassen van auto’s.

Voorkomen luchtvervuiling

Je kunt luchtvervuiling voorkomen. Jij kunt ook zelf wat voor het milieu betekenen. Je betekent wat voor het milieu als je je aan de volgende punten gaat houden;

  • Niet auto rijden met korte routes. Laat de auto vaker staan en probeer zo vaak mogelijk te gaan fietsen. Voor langere ritten de trein gebruiken. Zo verminder je uitstoot van uitlaatgassen en ongezonde stoffen.
  • Geen open haard maar de kachel gebruiken. Bij houtstook komt er veel fijnstof in de lucht.
  • Probeer met je looproutes drukke wegen te vermijden. Je kunt veel ongezonde stoffen inademen.

Vocht opmeten van de lucht

Hierboven heb ik een aantal punten staan waar je je aan moet houden. Deze punten zijn de meest voorkomende dingen die de lucht vervuilen. Wist dat je zelf ook de lucht kunt meten, zo weet je of de lucht vervuild is. Met een datalogger kun je veel dingen opmeten.