Lees hier welke klusjes je het beste kan uitvoeren in de zomer!

De heerlijke geur van zonnebrand, warme zonnestralen op je huid en het lekkerste stukje vlees dat ligt te bakken op de barbecue. Het is zomer! De zomer staat vooral voor genieten en ontspannen. Maar van uitstel komt afstel, er zijn ook nog wat klusjes die gedaan moeten worden aan je woning. Nu je een aantal dagen vrij hebt is het tijd om eindelijk het uitstel gedrag te corrigeren. Maar waar begin je nou met al die klusjes die nog gedaan moeten worden? Wij hebben om het makkelijker te maken een aantal seizoensgebonden klusjes op een rijtje die zeker moeten gebeuren! 

Regenpijp afvoer checken 

Het is zeker niet de leukste klus, maar het moet zeker wel gebeuren. Rondom je woning zit een groot regenpijp systeem gevestigd dat om de zo veel tijd onderhoud nodig heeft. In de zomer regent het minder dan in de rest van het jaar. Een geschikt moment om de afvoer te checken op vastzittende bladeren, vogelnestjes en andere zaken. Het is van groot belang regelmatig je afvoer te checken. Schimmels en overstromingen zijn vaak gevolgen van een verstopte regenpijp. Nu je toch lekker bezig bent je regenpijpen te controleren, maak ondertussen je kunststof voordeur en kunststof kozijnen schoon! Twee vliegen in een klap. 

Koelkast schoonmaken

Een object in je woning waar je op de deurklink na het meest contact mee hebt is je koelkast! Al je lekkernijen staan hier klaar om geconsumeerd te worden. Van heerlijke gerechten en sauzen tot fruit en yoghurt producten staan in de ijskast. Soms kan het voorkomen dat er etensresten aan de verpakking blijft zitten. Sterker nog! Je kan ook wel eens producten vergeten weg te gooien dat al weken in je koelkast staat te rotten. Tijd voor de grote schoonmaak! Zoek je koelkast uit en haal er een alles reinigend doekje doorheen. 

Vaatwasser en wasmachine 

Niet alleen plaatjes draaien, de vaatwasser en wasmachine draait ook overuren in je huis! Tijd voor een grote inspectie op de kwaliteit van deze machines! Gooi af en toe in de vaatwasser wat vaatwasser zout. Dit zorgt ervoor dat je glazen en borden weer de sterren van de hemel stralen. Verwijder ook de vieze geuren uit je wasmachine met wat schoonmaakazijn of natuurazijn. Niks is vervelender dan stinkende kleding na het wassen!