Help, wat is een onthoudingsverklaring?

Heeft u onlangs een sommatiebrief ontvangen? En zat hier ook een onthoudingsverklaring bij? Dan kan dit even schrikken zijn en zeker als je niet precies weet wat een onthoudingsverklaring is en wat je er mee moet. In dit artikel gaan we je meer uitleg geven over een sommatiebrief, een onthoudingsverklaring en wat je hier het beste mee aan kunt. Het is namelijk goed voor te stellen dat je je geen raad weet als je hier nog nooit eerder mee te maken hebt gehad. Om te voorkomen dat je verkeerde keuzes maakt of dat je te late belangrijke keuzes maakt gaan we je verder informeren over de onthoudingsverklaring die regelmatig wordt meegestuurd met een sommatiebrief.

Begin tot eind

Een inbreukzaak begint vaak met een sommatiebrief waarin de inbreukmaker wordt gesommeerd te stoppen met deze inbreuk. Vaak wordt bij deze brief een onthoudingsverklaring verstuurd. In deze overeenkomst staat dat de desbetreffende persoon inbreuk heeft gepleegd, zich hiervan bewust is en belooft om het in de toekomst niet meer te doen. Het hoeft in de eerste instantie niet direct een groot probleem te vormen. Wel is verstandig om je direct te verdiepen in de beschuldiging om te kijken of deze terecht is of niet. Hulp van een specialist kan hierbij goed van pas komen. Raadpleeg daarom Lawfox advocaten bij vragen over een onthoudingsverklaring of sommatiebrief.

Zelf ontvangen of versturen?

Heb je onlangs een onthoudingsverklaring ontvangen of wil je zelf graag een dergelijke verklaring opstellen? In beide gevallen is het handig om extra achtergrondinformatie te lezen. Zo weet je zeker dat je goed bent ingedekt voor eventuele aanvullende vragen of opmerkingen. Je hebt waarschijnlijk niet dagelijks te maken met het opstellen/ontvangen van een sommatiebrief, en hetzelfde geldt waarschijnlijk voor een onthoudingsverklaring. Zorg daarom dat je je goed indekt en weet waar je over praat.

Afbeeldingsresultaat voor advocatuur