Ethaan is een onmisbaar gas voor verschillende doeleinden

Ethaan wordt voor veel doeleinden gebruikt

Ethaan wordt veel ingezet voor veel industriële toepassingen. Ethaan is namelijk een natuurlijk koudemiddel voor extreem lage koeltemperaturen. Aan natuurlijke koudemiddelen zijn geen componenten toegevoegd en komen oorspronkelijk voor in onze natuur. Bovendien zorgen deze koudemiddelen voor een lager energie gebruik vergeleken met synthetische koudemiddelen. Daarnaast is ethaan een component van een samengesteld gasmengsel dat uiteindelijk wordt omgezet om VC-ketels en andere verbrandingsapparatuur te testen. Dit met als reden om de kwaliteit van de verbrandingsketel te testen voordat het daadwerkelijk wordt verkocht. De apparatuur moet eerst worden getest en gekalibreerd door middel van geschikte gasmengsels. Deze gassen dienen aan de gestelde eisen te voldoen om een hoge betrouwbaarheid van de testen te kunnen realiseren.

Ethaan wordt gebruikt als koudemiddel, testgas en productiegas

Zoals eerder gezegd wordt ethaan ingezet voor verschillende industriële toepassingen en staat bekend als een natuurlijk koudemiddel. Het ethaan koudemiddel is brandbaar, maar niet giftig. Tevens is het niet schadelijk voor de ozonlaag. Het is dus een heel milieuvriendelijk koudemiddel. Natuurlijke koudemiddelen worden sinds de uitfasering van de synthetische koudemiddelen steeds vaker ingezet als alternatief van de synthetische koudemiddelen. Daarnaast wordt ethaan ook ingezet als testgas en productiegas. Will je precies weten hoe ethaan ingezet kan worden als testgas en productiegas? Bekijk dan de website. Of heb je vragen over ethaan? Neem dan contact op.

Ethaan gas bestellen?

Wil jij graag ethaan gas bestellen voor jouw doeleinden? Dan ben je bij een gasleverancier/gasspecialisit aan het juiste adres. De stalen ethaangasflessen zijn voorzien van een rode schouderkleur, wat aangeeft dat de gasfles een brandbaar middel bevat. Dit verkleint de kans op ongelukken, omdat je alvorens weet dat je werkt met een gevaarlijk gas. Ethaan is verkrijgbaar in cilinders van 10 en 50 liter. De cilinders bevatten de nevenbestanddelen stikstof, zuurstof, vocht en koolwaterstoffen. Voor meer informatie kan je contact opnemen.