Een oplaadbare schijnwerper om buiten te gebruiken

Op offshore locaties wordt vaak buiten gewerkt tot in de late uurtjes. Wanneer het in de avond donker wordt, is er verlichting van een lamp nodig om door te kunnen werken. Door gebruik van een schijnwerper buiten kun je ’s avonds in het donker blijven doorwerken op locatie. Maar, je kunt hier natuurlijk niet zomaar een doorsnee schijnwerper lamp voor gebruiken gezien de locatie. Een offshore locatie behoort tot de locaties met een verhoogd risico op explosiegevaar. Het is daarom niet toegestaan om hier een gemiddelde spotlight lamp te plaatsen, in plaats daarvan moet je explosieveilige verlichting gebruiken, zoals een schijnwerper buiten lamp van Zone Atex.

Waarom een explosieveilige lamp?

Zoals net ook al kort werd benoemd heeft een offshore locatie een verhoogd risico op explosiegevaar. Om dit risico zo klein mogelijk te houden is het van belang dat je gebruik maakt van de juiste verlichting en Zone Atex kan je hierbij helpen. Een schijnwerper buiten kan enorm veel voordelen bieden. Deze unieke verlichting is voorzien van de laatste ledtechnologie en heeft een zwenkbare lampenkop. De batterij heeft een lange levensduur en de lichtopbrengst van deze lamp is 24.000 Candela. Dankzij de robuuste uitstraling zou je verwachten dat deze lamp erg zwaar is, maar dat is niet het geval. Het gewicht van schijnwerper lampen voor buiten ligt rond de 1,6 kilogram. Bij een volle accu kan deze lamp tot 8 uur continu branden, voordat deze weer moet worden opgeladen. Na 12 uur laden is de lamp weer helemaal op pijl en kun je hem weer voor 8 uur gebruiken.

Schijnwerper met bewegingsmelder?

Vind je het belangrijk dat de schijnwerper lamp geen energie verspilt? En alleen brandt als er ook daadwerkelijk iemand in de buurt is? Dan kun je kiezen voor een schijnwerper met bewegingsmelder. Zoals de naam al zegt brandt deze lamp alleen als er beweging wordt gedetecteerd.

Afbeeldingsresultaat voor schijnwerper zone atex