Binnenklimaat opmeten dankzij catec

Binnenklimaat

Een binnenklimaat kan veel klachten veroorzaken. Tijdens het werken is het belangrijk dat de werknemer het niet koud heeft. Daarom is het belangrijk dat het binnenklimaat goed moet zijn van het pand. Het binnenklimaat kan de volgende klachten met de volgende gevolgen veroorzaken;

  • Koude lucht
  • Warme lucht
  • Tocht te veel
  • Gebrek aan de frisse lucht
  • Vieze luchtje ‘’stank’’

Probeer je pand zo goed mogelijk te gaan onderhouden. Je wilt namelijk niet dat de werknemers zich gaan ziekmelden. Dus houdt alles goed in de gaten. Het ziekteverzuim kan leiden tot emotioneel en sociale zekerheid. Bij de werkgever kan dit leiden tot vervangingskosten en productieverlies. Probeer dit dus allemaal te gaan voorkomen. Dit kun je doen door middel van een klimaatonderzoek.

Stappenklimaatonderzoek

Tijdens een klimaatonderzoek worden er veel dingen gemeten. 1 van de dingen wat wordt gemeten is de temperatuur. Voor het meten moet het klimaat zich voldoen aan de normen. Voordat er mensen een gokje gaan wagen, wat ze van de temperatuur vinden. Moet ze eerst gaan kijken en dan pas meten. Een klimaatonderzoek start met een bespreking ‘’wat er allemaal worden gedaan’’ en kennismaking. Vervolgens Gaan ze een planning maken waar ze gaan beginnen met meten. Nadat alle ruimtes zijn opgemeten en zijn beoordeeld, wordt er een rapportage gemaakt. Deze rapportage wordt voorgelegd aan de werkgever. De werkgever gaat dit vervolgens presenteren.

Onderzoek afronden

Alle bevindingen van het klimaatonderzoek worden omgezet in tabellen. Op deze manier kun je gelijk makkelijk zien hoe het klimaatonderzoek is verlopen. Met het klimaatonderzoek kun je de volgende dingen meten; temperatuur, druk, dauwpunt en bodemvochtigheid. Aan de van deze onderzoek weten ze welke actie zij moeten ondernemen.  Heb jij twijfels aan het binnenklimaat en zoek jij een bedrijf die dit kan gaat meten? Geen zorgen, Catec is een meetinstrumentatie bedrijf die dit allemaal voor jou kan gaat opmeten. Zij zijn gespecialiseerd in dit.